Privatlivspolitik

Sidst opdateret: 2020-06-17

Vi lægger stor vægt på, at du er tryg ved at være medinvestor, og vi behandler derfor de oplysninger, som du giver os, og som vi indsamler om dig i forbindelse med tegning af kapitalandele i tilknyttede investeringsselskaber, sikkert og fortroligt med respekt for dit privatliv og i overensstemmelse med gældende lovgivning.

Dataansvarlig

Formue Nord A/S er dataansvarlig i overensstemmelse med lov om personoplysninger, i relation til registrering af data i forbindelse med tegning af kapitalandele i tilknyttede investeringsselskaber, og i forbindelse med foregående og efterfølgende løbende dialog omkring tegning af kapitalandele i tilknyttede investeringsselskaber.

Formue Nord A/S
Østre Alle 102, 4. sal
9000 Aalborg
CVR-nr.: 37 08 93 62

Politik for behandling af persondata

Formue Nord A/S lægger stor vægt på, at du er tryg ved at være medinvestor, og vi behandler derfor de oplysninger, som du giver os, og som vi indsamler om dig i forbindelse med tegning af kapitalandele i tilknyttede investeringsselskaber, sikkert og fortroligt med respekt for dit privatliv og i overensstemmelse med gældende lovgivning.

Du kan altid øverst i vores politik se, hvornår politikken sidst er opdateret og/eller ændret.

1. Hvilke oplysninger indsamler Formue Nord A/S og hvad bruges de til?

Vi registrerer de oplysninger, du selv afgiver ved udfyldelse af tegningsliste, og de oplysninger du afgiver i dialogen med os som er nødvendige for:

– at kunne administrere og betjene dig som kunde
– at sikre overholdelse af hvidvaskningsloven
– at kunne foretage pligtige indberetninger til myndigheder som SKAT og Finanstilsynet
– at kunne overholde øvrig gældende lovgivning

Hvis du udtræder af tilknyttede investeringsselskaber, gemmes oplysninger om dig fem år herefter. Dette sker for at opfylde gældende lovkrav.

1.1. Oplysninger i forbindelse med din tegning og/eller tilbagesalg af kapitalandele i tilknyttede investeringsselskaber.

Ved tegning af kapitalandele i tilknyttede investeringsselskaber, registreres tegningsbeløb, investeringsselskab, aktieklasse, identifikationsnummer (CVR/CPR), navn på selskab/person der tegner kapitalandelene, adresse og e-mail, samt tid og sted for underskrift. Ved gennemførsel af indtrædelsen registreres indtrædelsesdato, indre værdi, kurtage, antal kapitalandele og evt. residualbeløb. I forbindelse med tegning af kapitalandele udleveres pas-kopi fra investor, som opbevares fortroligt på Formue Nord A/S server.

Ved udtrædelse registreres tilsvarende information, samt investors registrerings- og kontonummer der benyttes til overførsel af udtrædelsesprovenu.

Informationen som registreres i forbindelse med indtrædelse og udtrædelse benyttes efterfølgende til udarbejdelse af periodiske værdiopgørelser, som sendes til dig som investor, samt som grundlag for årlig indberetning til SKAT og Finanstilsynet.

1.2. Øvrige oplysninger afgivet i dialog i forbindelse med din tegning og/eller tilbagesalg af kapitalandele i tilknyttede investeringsselskaber.

Inden en tegning af kapitalandele foretages søger Formue Nord igennem dialog med dig at opnå forståelse for og indblik i dine samlede formueforhold, formuens oprindelse og nuværende samt fremadrettede dispositioner. Dette gøres både med henblik på at vurdere en umiddelbart forestående tegning men også til at kunne vurdere fremtidige tegninger. Ligeledes søger Formue Nord igennem dialogen at sikre, at du forstår og er kvalificeret til at investere i de produkter, som der overvejes.

Oplysninger der er relevante i forhold til disse formål registreres af Formue Nord, med henblik på at sikre overholdelse af hvidvaskningsloven og FAIF-loven.

1.3. Oplysninger om brug af tjenesterne på hjemmesiden, www.formuenord.dk

Oplysninger, om hvilke dele af hjemmesiden der besøges, opsamles i logfiler sammen med IP-adressen og oplysningerne bruges i forbindelse med videreudvikling af hjemmesiden, således at den optimeres efter kundernes behov.

Formue Nord A/S anvender cookies. En cookie er en lille tekstfil, som lagres i dit terminaludstyr gennem din browser. De cookies, Formue Nord A/S anvender, kan ikke indeholde virus, og der gemmes ingen personlige oplysninger.

Hvis du ikke ønsker at modtage cookies, kan du blokere for alle cookies, slette eksisterende cookies fra din harddisk eller modtage en advarsel, før der gemmes en cookie. Klik her for at få en vejledning i, hvordan dette indstilles i din browser/smartphone: http://minecookies.org/cookiehandtering. Vejledningen er opstillet for de fleste browsere samt smartphones.

Du kan altid bruge hjælpefunktionen i din browser for at få mere information om cookie-indstillinger. Dette gør du typisk ved at trykke ”F1” på din pc. Søg efter “cookies”. Medarbejdere i Formue Nord A/S, der er autoriseret hertil, har adgang til de indsamlede oplysninger. Endvidere videregives oplysninger i form af statistikker og lignende, uden angivelse af individuelle IP-numre, til de tilsluttede trafikvirksomheder, med det formål at få en bedre viden om brugen af hjemmesiden.

Formue Nord A/S anvender Albacross og Google Analytics til at analysere færden på formuenord.dk. Dette sker med henblik på at optimere hjemmesiden og gøre den mere brugervenlig. I den sammenhæng anvendes bl.a. cookies til at føre statistik over antallet af brugere, tidsforbrug på hjemmesiden, samt hvilke undersider der besøges. For at kunne varetage denne funktion sætter Google også cookies i dit terminaludstyr. Den anvendte IP-adresse videregives, i forbindelse med Google Analytics målinger, til Google. Se ovenfor under 1.3 om, hvordan du undgår disse cookies.

Du kan også fravælge generelt at indgå i Google Analytics målinger, se nærmere her:
https://tools.google.com/dlpage/gaoptout.

Formue Nord A/S anvender på nogle sider “LinkedIn Insight Tags”, som er en sporingsteknologi på LinkedIn-platformen, leveret af LinkedIn Irland, Wilton Plaza, Wilton Place, Dublin 2 (Irland). Denne teknologi sætter os i stand til at vise dig mere relevante annoncer baseret på dine interesser. Vi modtager desuden samlede og i så vidt muligt omfang anonyme rapporter fra LinkedIn på annonceaktiviteter og oplysninger om, hvordan du kommunikerer med vores hjemmeside. LinkedIn bruger cookies til dette formål. De oplysninger, der er indhentet ved hjælp af cookie bruges til at samle de førnævnte anonyme statistikker og rapporter og til at vise annoncer baseret på dine interesser. Yderligere information om databeskyttelse på LinkedIn er tilgængelig på:www.linkedin.com/legal/privacy-policy. Du kan gøre indsigelse mod at din adfærd bliver analyseret af LinkedIn og interessebaserede anbefalinger vises ved at klikke på følgende link (opt-out): www.linkedin.com/psettings/guest-controls/retargeting-opt-out.

1.4. Oplysninger om brug af Mailchimp ved udsendelse af nyhedsbrev mm.

Som investor i tilknyttede investeringsselskaber eller interessent, der aktivt eller igennem dialog med Formue Nord A/S har tilvalgt distribution, modtager du periodisk nyhedsbrev og relevante afkastopdateringer. Udsendelse af nyhedsbrev samt periodisk afkastrapportering, gøres af Formue Nord A/S ved hjælp af tjenesten Mailchimp. Mailchimp opsamler ved hver udsendelse information om modtagerens aktivitet, hvilket bruges af Formue Nord A/S til at målrette relevant information til modtageren efter opfattet behov, og herigennem forbedre oplevelsen af det modtagne materiale. Det er bl.a. statistik omkring antallet af modtagere der åbner e-mailen, der klikker på links i e-mailen osv. Ønsker du ikke at denne data opsamles omkring dig som modtager, kan du afmelde distributionen (gøres ved brug af linket nederst i e-mailen), og du kan altid kontakte os med henblik på at få dine data opdateret eller slettet.

Du kan læse mere omkring Mailchimp her https://mailchimp.com/legal/privacy/

2. Hvem har adgang til persondata?

Medarbejdere i Formue Nord A/S og i de tilknyttede investeringsselskaber, der har til opgave at betjene dig som kunde og behandle dine oplysninger, har adgang til de indsamlede persondata. Disse medarbejdere har kun adgang til at se og bruge dine oplysninger i det omfang dette er nødvendigt for at betjene og administrere dig som kunde eller for at overholde gældende lovgivning.

Formue Nord A/S videregiver alene oplysninger til de samarbejdspartnere, som har til opgave at varetage forskellige nødvendige funktioner i tilknytning til investeringsselskabernes virke. Dette omfatter:

Advokat:
HjulmandKaptain er advokat for Formue Nord A/S og tilknyttede investeringsselskaber, og de indgår i processen omkring tegning af kapitalandele ved at modtage indbetaling af tegningsbeløb, at samle og validere tegningsdokumentation, samt at gennemføre og registrere tegning af kapitalandele ved de relevante myndigheder.

Revisor:
Beierholm benyttes som revisor for Formue Nord A/S og tilknyttede investeringsselskaber. I forbindelse med gennemførsel af løbende og revision og udarbejdelse af årsrapporter, kontrolleres bl.a. indtrædelser- og udtrædelser, ejerbog mm. hvoraf persondata fremgår.

Bankforbindelse:
Såfremt investeringsselskabets bankforbindelse kræver det i forhold til at leve op til gældende lovgivning, deles relevante persondata med denne.

Mailchimp:
Mailchimp benyttes som service til udsendelse af nyhedsbreve og periodiske afkastrapporter, som beskrevet i 1.4.

3. Hvordan og hvor længe opbevarer vi oplysninger om dig?

Ifølge lovgivningen skal dine personlige oplysninger opbevares sikkert og fortroligt. Vi gemmer dine personlige oplysninger i IT-systemer med kontrolleret og begrænset adgang.

Oplysninger om dig som kunde, dine indtrædelser/udtrædelser samt evt. beslægtede registreringer gemmes så længe, det er nødvendigt for at administrere dig som kunde, eller i øvrigt for at overholde gældende lovgivning. Dette indebærer, at oplysningerne om dig gemmes i ca. 5 år efter udtrædelse, jf. det nærmere anførte ovenfor.

4. Ændringer og opdateringer

Denne politik kan ændres.

Du kan altid øverst i denne politik se, hvornår politikken sidst er opdateret og/eller ændret. I tilfælde af væsentlige ændringer, vil dette blive oplyst ved en synlig meddelelse på formuenord.dk.

5. Dine rettigheder

Som registreret kunde hos Formue Nord A/S har du i henhold til persondataloven ret til indsigt i hvilke oplysninger, der er registreret om dig. Hvis de oplysninger eller data, der behandles om dig, er urigtige eller vildledende, kan du kræve disse data berigtiget, slettet eller blokeret. Du kan til enhver tid gøre indsigelse mod, at oplysninger om dig gøres til genstand for behandling. Du kan også til enhver tid tilbagekalde dit samtykke til behandlingen af personoplysninger. Du skal dog være opmærksom på, at vores behandling i langt de fleste tilfælde enten er et krav, der følger af lovgivningen, eller er nødvendig for, at du kan være kunde hos Formue Nord A/S, og vi kan betjene dig.

Hvis du har yderligere spørgsmål til, hvilke oplysninger Formue Nord A/S har registreret om dig, og hvordan de bliver behandlet, kan du rette henvendelse til:

Formue Nord A/S:
Nytorv 11, 4. sal
9000 Aalborg
Via e-mail til: info@formuenord.dk

6. Klager over informationsindsamling og -anvendelse

Formue Nord A/S (som dataansvarlig) er underlagt persondatalovens bestemmelser om behandling af personlige oplysninger. Persondataloven administreres af Datatilsynet. Oplever du en krænkelse af dit privatliv som følge af interaktion med Formue Nord A/S eller tilknyttede investeringsselskaber, kan du klage til Datatilsynet over Formue Nord A/S’ praksis.

Datatilsynets kontaktoplysninger fremgår nedenfor:

Datatilsynet
Borgergade 28, 5.
1300 København K
Telefon: 33 19 32 00
Fax: 33 19 32 18
Mail: dt@datatilsynet.dk
www.datatilsynet.dk

Tilmeld dig
vores nyhedsbrev

Få nyheder direkte i din indbakke.